Verantwoord ondernemen en duurzame fashion lijkt nu ook omgeven te worden door frustratie en narrigheid. We hebben het over: ‘dit mag niet meer en dat niet meer’, er is onduidelijkheid over wat wel goed is en wat niet. Bedrijven zijn bang om omzet en klanten te verliezen omdat de concurrent niet meegaat en wel de laagste prijs aanbiedt. De consument vraagt er nog niet naar en toont weinig interesse. Dus is het makkelijker om te blijven ondernemen zoals we gewend zijn.

Maar dat betekent wel dat we kleding ontwerpen, produceren en verkopen die vervuiling, verspilling en ongelijkheid veroorzaken. Geen fijne boodschap. Het is duidelijk dat we ‘om’ moeten.

Wat als we er nu eens positief naar kijken? Als een goede ondernemer.

Dan zien we een systeem dat vastloopt en om verandering vraagt. En verandering opent weer nieuwe kansen. Om deze nieuwe kansen te onderzoeken hebben we tijd en geld nodig maar vooral geloof in een nieuw verhaal. En als het geloof er is, is het niet meer eng om het te doen, maar juist inspirerend en kansrijk.

Dus wat is het nieuwe verhaal van een duurzame mode-industrie? Hoe ziet dat eruit? Waar geloven we in? En hoe gaan we dat doen? Daar wil je als modebedrijf toch ook aan meewerken en over meedenken?

Wordt het makkelijk? Nee, zeker niet. Weten we de uitkomst al? Nee, ook niet. Is het kansrijk en inspirerend? JA! Absoluut. Opent het nieuwe markten en producten? JA! zeker weten.

Dus als het noodzakelijk is en we geloven erin om een nieuw verhaal te schrijven, waar wacht je als modebedrijf dan nog op? Ga ook aan de slag met verantwoord ondernemen en duurzame fashion. Neem vooral je omgeving mee van consument tot aan de katoenboer.

Investeer je tijd en aandacht in een duurzame toekomst voor je bedrijf en voor je eigen industrie in plaats van het in stand houden van een systeem dat niet meer werkt.

Tijdens mijn Outdoor Masterclass : ” Een verrassende kijk op duurzame fashion” wordt je verrast over wat er allemaal wel mogelijk is en krijg je richting en helderheid over jouw volgende stap.